Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/fysiovel/fysiovel.no/www/textpattern/lib/txplib_db.php on line 26
Fysiovel - Fysioterapi & Akupunktur i Sandvika :: taichi

Tai chi

yinyang Taiji/Tai chi chuan er en gammel, helhetlig bevegelseskunst som øker balanse, koordinasjon, energie, styrke og muligheten til å slappe av i hverdagen.

Tai chi er det kinesiske ordet for filosofi (den viktigste filosofien for tai chi er daoismen). Tai chi chuan (chuan betyr neve) er legemliggjøringen av de viktigste prinsippene i denne filosofien. Det er opprinnelig en kinesisk kampsport, men er mer kjent for de langsomme bevegelsene kineserne gjør i parker om morgenen som en bevegelsesmeditasjon (skyggeboksing).

Jeg legger vekt på tai chi-prinsippene. Det viktigste er å lære å slappe av – også i utfordrende situasjoner. Tai chi gir oss bedre kroppsbeherskelse og balanse, mer energi og mer kraft til å holde oss oppreist (og allikevel) avslappet hele dagen. I Tai chi chuan bruker vi bare den kraften som trenges, der den trenges. Gjennom partner-/gruppeøvelsene minskes aggresjon, økes kommunikasjonsevnen og sensibiliteten for hverandre. Til syvende og sist kommer de fleste i veldig godt humør av tai chi.

En vanlig tai chi-time består av oppvarming, formtrening, applikasjon og pushing hands øvelser. Formen er en bevegelsesrekke som utført i normal hastighet varer åtte minutter. Applikasjon er en selvforsvarspreget anvendelse av bevegelsene i formen. Pushing hands er øvelser for å kjenne partnerens/gruppens bevegelse og kan bli til en slags lekende kamp.

Det er en lett gjenommførbar treningsform (uten noe form for hjelpemiddel) som mange millioner mennesker i en eller annen form gjør hver dag – ikke bare fordi det er en del av deres kultur, men også fordi det er en selvfølge for dem å ta vare på deres kropp-psyke gjennom dette.

Det passer også veldig bra for mennesker som ikke liker så mye hopp og sprett, men mer en trening med mening.

Chen stil Tai chi chuan

Chen stil er en mer opprinnelig Tai chi stil som også bli kalt Kung Fu. Den er mer kraftfull, har dypere stillinger forbrenner mange kalorier og øker muskelstyrke, beveglighet, balansen og avslappningsevnen.

Klikk på linkene nede for å finne ut mer om taiji